Pagina's

dinsdag 20 maart 2018

In de ban van Black Swan


Ik heb afgelopen zaterdag een film gekeken die me maar niet loslaat: Black Swan.  Ik ben er een beetje laat mee, aangezien hij in 2010 uitkwam, maar desalniettemin vond ik het een goede film. Ik betwijfel echter of ik hem nog een keer ga kijken...

Wat me opviel tijdens het kijken was de constante spanning die je voelt als toeschouwer. Je weet nooit wat er nu weer voor huiveringwekkends gaat gebeuren. Voor mij was het daardoor moeilijk om ontspannen te blijven en heb ik ook zeker meerdere keren weggekeken omdat ik niet zo goed tegen sommige bloederige scenes kon.

De film laat me ondanks dit toch niet los en dat komt door de meerdere manieren waarop je de film kan interpreteren. Er is een theorie waar ik tijdens het kijken al vanuit ging: namelijk dat de moeder van de hoofdpersoon misbruik van haar maakt. Toen ik later op het internet op zoek ging naar andere theorieën kwam ik erachter dat niet iedereen het in eerste instantie zo had bekeken.

Er zijn een hoop raadselachtige dingen in de film die je op meerdere manieren op kan vatten en dat is wat hem naar mijn mening zo goed maakt. Ik vind het leuk als je ook nog 'napret' van een film kan hebben door erover te discussiëren achteraf. Dat kan zeker bij deze film en daarom ben ik uiteindelijk toch blij dat ik hem gezien heb.

Heb jij 'Black Swan' gezien? Welke film laat jou niet los?

xxBabette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten