Pagina's

zaterdag 3 maart 2018

Terug van weggeweest

De titel zegt het al: ik ben weer terug van weggeweest. Ik heb al een hele tijd geen blogpost geschreven en daar ben ik teleurgesteld over naar mezelf. Ik ken zoveel goede bloggers waarbij de meest mooie stukken bijna automatisch uit hun toetsenborden lijken te vloeien, maar op de één of andere manier worstel ik daarmee. Het probleem zit hem niet in het schrijven zelf, maar eerder bij de grens van wat te persoonlijk is en wat niet. Ik ben altijd bang om teveel te delen, waarmee ik ook gelijk de angst veroorzaakt heb te weinig te delen. Toch heb ik vandaag al mijn moed bij elkaar verzameld om een blogpost te schrijven en ik hoop dat ik er daadwerkelijk iets moois van kan maken.

Ik ben inmiddels achttien jaar en ik doe een nieuwe studie. Deze bevalt erg goed en heeft veel met schrijven te maken, wat ook deels de reden is dat ik hier al een tijdje niet meer zo veel van mezelf heb laten horen. Ik schrijf zo veel voor school en voor persoonlijk gebruik dat de behoefte aan nog een uitlaatklep de laatste tijd een beetje is uitgedoofd.
Maar goed, hier zit ik dan te typen achter mijn toetsenbord. Op de achtergrond draait Andrea Bocelli's 'Romanza' terwijl ik van een kop caramelthee nip. Ik heb uitzicht op de ondergaande zon en de sneeuw die op dit moment op de daken ligt. Een vredig plaatje.
Ik heb op dit moment vakantie en dat vind ik erg prettig. Ik had echt even behoefte aan een weekje rust om me op te laden en me daarna weer volledig op mijn schoolwerk te kunnen storten. Ik heb deze week veel naar muziek geluisterd. Ik had al een tijdje niet meer naar Elvis Presley geluisterd, maar toen ik het weer opzette wist ik gelijk weer waarom ik zo veel van zijn muziek houd. Ik heb het dan ook veel gedraaid deze vakantie. Verder heb ik ook veel naar de op jazz geïnspireerde albums van Amy Winehouse en naar een CD van een live-concert van Frank Sinatra geluisterd. Ik hou nog steeds ontzettend veel van jazz. Het is de perfecte muziek om bij te ontspannen en ik stel me er altijd stijlvolle feesten met goedgeklede en charmante heren en dames bij voor. Het beeld stelt me meestal gerust en zorgt er vaak voor dat ik zin krijg om me zelf ook tussen zo'n publiek te voegen. Misschien een beetje pretentieus, maar het idee maakt me kalm en sereen.

Over pretentieuze dingen gesproken (wat een mooi bruggetje zeg), ik heb besloten dat ik op pianoles wil. Ik kan altijd erg genieten van een mooi pianostuk en ik zou het heel gaaf vinden om zelf ook iets dergelijks te kunnen spelen. Ik ben sinds mijn veertiende verjaardag in het bezit van een keyboard, maar ik ben er nooit verder mee gekomen dat makkelijke popliedjes. Het idee dat ik straks eindelijk misschien jazz en klassiek kan leren spelen vervult me nu al met blijdschap. Dus wellicht dat je me daar in de toekomst over ziet schrijven.

Heel erg bedankt voor het lezen en veel liefs,

Babette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten