Pagina's

woensdag 4 april 2018

Trend: polkadots

Vandaag bespreek ik weer eens een trend met jullie: polkadots! Ik moet zeggen dat dit mijn meest favoriete trend allertijden is. Ik hou heel erg van kleding  onder andere geïnspireerd op de jaren '50 en in die tijd zag je stippeltjes vaak terug. Wellicht dat dat mijn fascinatie voor dit patroontje nader verklaart. In dit artikel laat ik jullie zoals gewoonlijk wat inspiratiefoto's zien en zit er zowaar ééntje bij waar ik zelf op sta!De eerste inspiratiefoto die ik jullie ga laten zien is er één van Gwen Stefani uit 1995. Gwens stijl uit de jaren 90 is überhaupt één van mijn inspiratiebronnen, maar de jurk die ze in de clip van het liedje 'Don't Speak' droeg, vond ik ook wel erg passend voor dit artikel. Het is een schattig, donkerblauw jurkje met knoopjes en korte mouwen. Zelf hoop ik ook ooit zo'n jurkje te vinden in de winkels. Gwen combineerde haar jurkje met een donkerrode lip (die ik zelf ook regelmatig draag), die de outfit een grungy uitstraling geeft. Haar haar droeg ze strak aan de zijkanten van haar hoofd gepind, wat ik zelf ook nog wel eens leuk vind om te doen. Eigenlijk bevat dit plaatje al mijn favoriete stijl-elementen bij elkaar: het stippenpatroon, de grungy make-up en de retro haarstijl. Dat maakt denk ik dat ik dit er nog steeds geweldig uit vind zien.

Outfit van Gabrielle
De volgende outfit is iets hedendaagser, wat je ook niet zal verbazen als je weet dat ik hem van Lookbook heb geplukt. Gabrielle heeft haar zwart-wit gestipte wikkeljurkje gecombineerd met meerkleurige laarsjes, een canvas tas, subtiele sieraden en een grappige baret met een pom-pom erop. Ik zou zelf de laarsjes en de baret inclusief pom-pom niet dragen, maar ik vind dat Gabrielle er goed mee weg komt en dat ze het schattig en kunstzinnig heeft gecombineerd.

De volgende foto is afkomstig van Asos. Het model op de foto draagt een polo die door Amy Winehouse voor haar kledinglijn in samenwerking met Fred Perry is ontworpen. Ik hou natuurlijk ontzettend van Amy Winehouse, maar als de polo door iemand anders was ontworpen had ik de outfit nog steeds ontzettend leuk gevonden. Hij heeft een retro-feel die me erg bevalt en dit is een combinatie die ik zelf ook zo zou maken. Het model heeft ook grappig genoeg ongeveer hetzelfde kapsel als ik. Net als bij Gwen Stefani bevalt eigenlijk alles aan dit plaatje me wel.

En dan nu: een foto van mijzelf! Op deze foto draag ik mijn favoriete bordeaux-rode blouse die uiteraard ook voorzien is van een aantal stippen. Ik combineer deze met mijn meest-gedragen lippenstift: nummer 08 van de Hema. Verder heb ik de outfit gecombineerd met zilveren sieraden en een zwart rokje van de H&M, maar deze kan je helaas niet zien op de foto. Verder droeg ik er no zwarte, glimmende Oxfords bij om het vintage gevoel vast te houden. Al met al ben ik er erg tevreden mee.

Dat was dan alweer mijn artikel dat weer als vanouds over een nieuwe trend ging. Ik vind stipjes zelf echt geweldig omdat het me doet denken aan de jaren 50. Het liefst zou ik er mijn hele kledingkast mee vol hangen, dus mij komt het erg goed uit dat ze zo prominent aanwezig zijn in de winkels. Fun fact: vroeger was het mijn droom om later mijn eigen huis helemaal vol met stippen te behangen.
Wat vind jij van polkadots?

Babette 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten