Pagina's

dinsdag 18 september 2018

Column: the flu

Het is weer gebeurd: ik heb een hele tijd niets gepost. Maar toch ben ik er weer. Ik heb iets geschreven. Het is een soort column over ziek zijn, misschien wel herkenbaar voor je, aangezien het nogal heerst de laatste tijd. Warning: het is erg dramatisch en moet vooral met een korreltje zout genomen worden ;)Ik heb het afgelopen weekend nogal kougevat en zo komt het dat ik nu al voor de derde dag thuis ben. Thee met honing en een doos tissues liggen naast mij op mijn nachtkastje. Verder ben ik voorzien van hoofdpijn, koorts, een gebrek aan eetlust een hoop stress in mijn hoofd omdat ik niet goed weet hoe ik mijn rust moet pakken.

Ik weet dat ik moet luisteren naar mijn lichaam, maar dat is in de praktijk niet altijd wat er gebeurt. Zo heb ik gisteren nogal fanatiek aan een samenvatting voor school gewerkt, terwijl ik eigenlijk met mijn koorts, keel- en hoofdpijn in bed had moeten liggen.

Het is lastig voor mij om toe te geven dat ik ziek ben en dat ik mijn rust moet pakken. Zo zie je maar weer: eigenlijk moet ik slapen, maar vervolgens begin ik een column te schrijven.

Elke keer als ik een snelle beweging maakt, bonkt mijn hoofd. Elke keer als ik eet, wordt ik misselijk. De tissues gaan er als een malle doorheen. Het is er luid en duidelijk: De Griep. *insert dramatische muziek.*

De horror.

Ik denk dat ik bij deze maar nog wat thee ga zetten en ga proberen wat rust te krijgen. Als je je ook niet lekker voelt, raad ik je aan hetzelfde te doen. Zo komen we er allebei weer bovenop! <3

groetjes van onder de tissues,

Babette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten