Pagina's

woensdag 29 mei 2019

How not to care

Bron: Instagram-account @cinema.magic

De manier waarop andere mensen je zien: ik denk dat dit een onderwerp is waar iedereen vroeg of laat in zijn of haar leven mee geconfronteerd wordt. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het erg lastig is om je niet druk te maken om wat andere mensen van je vinden. Vooral toen ik een jaar of dertien was en net naar de middelbare school ging, had ik hier erg veel moeite mee. Omdat ik weet dat ik dit toen zelf graag had willen horen, wil ik dit artikel (waarin ik jullie tips geef) voor jullie schrijven. 

1. Omring jezelf met mensen die jou accepteren
Je omgeving kan voor een groot deel bepalen hoe jij jezelf ziet. Als je je omringt met mensen die goed in hun vel zitten en het niet belangrijk vinden wat anderen van ze vinden, ga je dit op een gegeven moment zelf ook overnemen. Als je de hele tijd tussen mensen zit die alles wat je doet raar vinden, is het lastiger. Probeer daarom voor jezelf te bepalen of je wel gelukkig bent met je omgeving.

2. Ga goed na wat jij zelf belangrijk vindt en niet wat anderen belangrijk vinden
Je aanpassen aan iedereen kan veilig voelen, maar zodra de mensen waar je bij probeert te horen weg zijn, blijf je over met het gevoel dat je niet jezelf bent. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar wat jij leuk vindt, waar jij voor staat en naar waar jij blij van wordt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld eens een tijdschrift uit te zoeken over een onderwerp waar je graag meer over wilt weten, maar nooit iets mee hebt gedaan omdat het voor je gevoel niet voldeed aan 'de norm.' Denk bijvoorbeeld aan auto's, geschiedenis of natuur. Als je van lezen houdt, kan je dit ook met boeken doen. 

3. Begin een 'positiviteitsboekje'
Schrijven kan heel erg helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Schrijf op een onzeker moment bijvoorbeeld quotes in het boekje die jou helpen. Wat je ook kan doen, is affirmaties en de dingen waar je dankbaar voor bent opschrijven. 

4. Luister naar muziek waar jij zelfvertrouwen van krijgt
Muziek kan je heel erg in een positieve mindset brengen. Luister naar iets wat voor jou werkt en waar jij je sterk door voelt. Je kan dit bijvoorbeeld 's ochtends voor de spiegel doen, terwijl je je klaarmaakt. Als je je onzeker voelt als je bijvoorbeeld met het o.v. reist, kan je dit ook doen. 

5. Realiseer je dat iedereen voornamelijk met zichzelf bezig is
Soms heb je misschien het gevoel dat iedereen naar je kijkt en je veroordeelt. Maar het punt is: iedereen is hier bang voor en heeft het hier vaak te druk mee om op jou te letten. 

Wat je ook doet, mensen gaan er wat van vinden. Neem bijvoorbeeld Angelina Jolie. Uitgeroepen tot de mooiste vrouw van de wereld, maar ik ken nog steeds mensen die haar niet mooi vinden. Daarom kan je gewoon het beste doen wat jij leuk vindt en je niet laten beïnvloeden door andermans mening.

P.S. Ik weet dat dit allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan. Een deel van je zelfvertrouwen komt ook met de jaren. En ook al lijkt het nu misschien niet zo, het wordt echt beter <3 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten