Pagina's

zondag 19 mei 2019

Internettrends die ik geweldig vind

Bron: instagrampagina @wearilive

Het internet kan op verschillende manieren bekeken worden. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn mensen die het internet wat minder leuk vinden. Dit is vaak vanwege de makkelijke toegang tot negativiteit die het kan bieden. Er zijn daarentegen ook weer mensen die het internet juist waarderen. Zij vinden het een makkelijke manier om gelijkgestemden te vinden. Ik kan me in beide partijen wel vinden. Om vooral een positief licht op de situatie te schijnen, wil ik jullie drie internettrends laten zien die ik het einde vind.
1. De normalisering van meer alternatieve schoonheidsvormen

De traditionele media laten vaak een vrij eenzijdig schoonheidsideaal zien. Gelukkig zijn er ook merken die hier tegenin gaan. Dit gebeurt ook op het internet. Ik denk dat de boodschap van de media over het algemeen moet zijn dat ieder uiterlijk goed is zoals het is. Het klinkt misschien als een clich├ę, maar ik ben wel van mening dat iedereen het zou moeten horen. Er is namelijk niets mis met je, ook al voldoe je niet aan dat 'perfecte' plaatje! Met de komst van YouTubers zoals Jenny van Wear I Live, Amy Lee en Freya Haley wordt die boodschap dus verspreid op het internet.

2. Thrift shopping
Tweedehands winkelen is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor de wereld. Wees maar niet bang, ik ga geen heel betoog schrijven over waarom je alleen maar tweedehands kleding zou moeten dragen. Iedereen moet op zijn eigen tempo ontdekken waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar zelf vind ik thrift shoppen in elk geval erg gaaf en ik ben dan ook blij dat dit op het internet steeds populairder wordt. Op die manier kan je weer inspiratie opdoen. Twee Nederlandse YouTubers die dit promoten zijn bijvoorbeeld HiLesley-Ann en Minddaisies. Heel tof!


3. De acceptatie van verschillende lichaamstypen 
Dit sluit een beetje aan op mijn eerste punt, maar ik wilde hem er toch graag nog even bij zetten. Niet iedereen heeft namelijk hetzelfde gewicht. De ene persoon is tenger, de ander weer wat voller. Het is fijn als iedereen zich gerepresenteerd voelt op het internet en ik heb het idee dat daar steeds meer ruimte voor is de laatste tijd. Onthoud altijd: je bent mooi!Geen opmerkingen:

Een reactie posten