Pagina's

dinsdag 18 juni 2019

Momenten waar iedere introvert stiekem erg blij mee is

Bron: https://www.pinterest.com/pin/561472278520725522/?autologin=true

Ondanks dat introverte mensen genoeg pogingen doen om sociaal te zijn, is het soms ook ook wel eens fijn om gewoon toe te geven aan het  gevoel alleen te willen zijn. Ik heb een paar momenten opgesomd die hiermee te maken hebben en waar iedere introvert zichzelf stiekem wel in herkent.


1. Eenpersoonszitjes in de trein
Je kent het wel: je wil naar huis na een dag school en hoopt op een lekker rustig treinritje. Je hebt niet zoveel zin om opgevouwen naast een bezwete medereiziger te zitten en je komt erachter dat er nog een eenpersoonszitje vrij is. Jeej, dat wordt een ongestoorde reis.

2. Zelf-scan kassa's
Als je zo'n persoon bent die als het kassameisje 'Heeft u nog een bonuskaart?' vraagt, reageert met 'Van hetzelfde!' ben je vast heel blij met de uitvinding van de zelf-scan kassa. Geen ongemakkelijke interacties en je bent vaak ook nog een stuk sneller klaar.

3. YouTube
Als je geen fan bent van ongemakkelijke interacties, maar je mensen toch niet compleet haat, is YouTube je beste vriend. Je krijgt toch nog iets mee van andermans brein, maar niet te lang achter elkaar en op momenten dat jij het wilt. 

4. Koptelefoons en oortjes
Als je je geen houding weet te geven in het OV, de supermarkt of welke openbare plek dan ook, heb je erg veel aan een koptelefoon of oortjes. Je zet je favoriete muziek aan en ineens is je langverlopen zelfvertrouwen weer helemaal terug.

5. Alleen thuis zijn
In je eentje in huis kan je alles, ALLES doen wat je wilt! En met alles bedoel ik: een serie of een film kijken onder de deken, maar deze keer in de woonkamer in plaats van in je slaapkamer. Top. 

6. Een afspraak die niet doorgaat
Je hebt een afspraak met iemand die je eigenlijk niet meer zo goed kent en eigenlijk ook niet meer zo erg mag. Je kijkt er vanaf het moment dat je 'ja' hebt gezegd al ontzettend tegenop. En dan: het verlossende bericht. Diegene is onverwachts verhinderd. Wat jammer nou!

7. Iemand vinden die jouw ongemakkelijke stiltes op kan vullen
Je kent het begrip 'ongemakkelijke stiltes' als geen ander als introvert. Daarom is het een heuse verlossing als je iemand tegenkomt die hier nog nooit van gehoord heeft en gewoon tegen je begint te praten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten