Pagina's

dinsdag 21 april 2020

Column: je hoeft niet maar één kledingstijl te hebben

Bron: instagram.com/lotknowsbest/

Ik heb het idee dat veel meiden (waaronder ook ikzelf vroeger) denken dat ze met hun kleding (en waarschijnlijk wel veel meer dingen) binnen één categorie moeten passen. Ik kan je vertellen dat dat klinkklare onzin is. Hieronder een toelichting met mijn verhaal.
De voornaamste reden dat je met je kledingstijl niet in één hokje hoeft te passen, is omdat het haast onmogelijk is. Iedereen verandert. De ene persoon sneller dan de andere, maar de meeste mensen zijn na een jaar of vier niet meer compleet hetzelfde als daarvoor.

Help, ik ben geen Cat of Jade!
Vroeger dacht ik dat ik altijd volgens hetzelfde kleurenpalet gekleed moest. Het ging zelfs zo ver, dat ik vond dat er een bepaalde persoonlijkheid bij hoorde; draag je veel zwart, dan moet je stoer zijn. Draag je veel roze, dan moet je lief zijn. Zo werkt het natuurlijk niet.

Geen levende Instagrampagina
Inmiddels ben ik erachter dat het leven geen aesthetic is en dat je niet hoeft te kiezen. Ik trek gewoon aan waar ik me goed bij voel en dat is zeer bevrijdend. Bewondering heb ik voor de mensen die werkelijk alles bij elkaar hebben passen, maar ik ben zelf tot de conclusie gekomen dat ík dat niet zal zijn. En dat is oké!

Dus: draag gewoon wat je wilt. Dat wil ik hier eigenlijk mee zeggen. Dan doe ik dat ook. De ene dag vintage, de andere dag grunge en soms gewoon basic af. En als je wel één kledingstijl hebt, is dat ook goed ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten