Doorgaan naar hoofdcontent

Het 70' s spijkerrokje, wat vind jij?


De laatste tijd is een bepaald kledingstuk me ontzettend opgevallen. Je ziet het in veel winkels voorbijkomen: het jaren 70 spijkerrokje! Op straat zie ik het eigenlijk nooit, maar ik weet zeker dat daar binnenkort verandering in gaat komen. In dit artikel laat ik jullie ter inspiratie wat lookbook-outfits zien met de spijkerrok. Ik denk dat deze nieuwe trend erg groot gaat worden,

Je hebt ze echt in alle soorten en maten en je kan er ook eindeloos mee combineren. Hieronder wat foto's van hoe je ze zou kunnen dragen, afkomstig van lookbook.nu.


1. Outfit van Leonie
Dit is de versie die ik eigenlijk altijd in de winkels zie hangen. Wat korter, met een lijn knoopjes in het midden en iets uitlopend. De blouse, sandalen en de hoed hebben echt iets boho-achtigs over zich. De tas is dan weer wat chiquer en eigenlijk het enige donkere element in de outfit. Verder is alles in de outfit licht, inclusief het spijkerrokje zelf. Ik vind het een mooie outfit. 

2. Outfit van Cassey
Het spijkerrokje op deze foto's is wat meer in het model van een pencil-skirt. Dit, samen met de schoenen maken de outfit toch wat strakker en klassieker ondanks de blouse, die ook een beetje dat boho-stijltje heeft.

3. Outfit van Charnelle
Een zwart spijkerrokje kan natuurlijk ook! Ik denk dat dit mijn favoriet is. Deze outfit ligt ook wel het dichtst bij mijn  eigen stijl. De outfit bevat eigenlijk helemaal geen kleur, alleen de tas is felrood. Op deze manier springt hij er echt uit, en al helemaal omdat hij matcht met de lipstick van Charnelle. Ik vind deze outfit echt heel leuk, een beetje edgy en grungy!

4. Outfit van Simona
En dit is de midi-variant van de spijkerrok! Ik vind dit een hele mooie versie van de spijkerrok. Vrouwelijk en elegant zijn de eerste woorden die me bij deze outfit te binnen schieten. Ik vind de kleurencombinatie ook erg mooi, zoals jullie hier kunnen lezen hou ik erg van geel, dus deze outfit doet het erg goed bij mij!


5. Outfit van Saskia
En als laatste laat ik jullie de skater-skirt versie van de spijkerrok zien. Deze outfit heeft wat stoers, door de chunky hakken, maar ook wat vrouwelijks, vanwege de top en de hoed. Ook vind ik dat de outfit een ouderwets sfeertje over zich heeft (op een goede manier), een beetje een mix van jaren 70 en 90. Ik vind het wel wat hebben!

Zelf heb ik er nog geen in de kast hangen, maar misschien dat daar binnenkort nog verandering in komt. Welke outfit vond je het leukst en wat vind jij van het spijkerrokje? Zelf vond ik de derde outfit het leukst en het spijkerrokje vind ik een erg leuk item!
Babette

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tip: sleutelhangers van de Hema

Sleutelhangers. Eigenlijk erg onnodig en meer een hebbedingetje, maar toch zó leuk! Geef toe, bijna niemand heeft niets aan zijn sleutels hangen. Ik heb zelf ook altijd sleutelhangers, maar helaas sneuvelen ze wel om de zoveel tijd, wat een tijdje geleden dus ook weer gebeurd was. Daarna heb ik er verder eigenlijk niet meer aan gedacht, totdat ik de Hema binnen liep en deze leuke exemplaren tegenkwam!

Haar inspiratie: de lage knot

Eigenlijk heb ik mijn haar standaard los. Ik voel me op de één of andere manier nooit echt op mijn gemak met een opgestoken kapsel. Maar laatst heb ik dan toch een kapsel ontdekt wat ik erg mooi vind, namelijk de lage knot. Ik vond het wel een leuk idee om er een inspiratie artikel van te maken, dus dat is wat jullie gaan zien!

Haar inspiratie: de pixie cut

Dat ik een beetje geobsedeerd ben met kapsels heb je als je mijn blog volgt waarschijnlijk wel gemerkt. Ik wil vaak wat nieuws en ben altijd aan het kijken naar leuke, nieuwe ideeën. Vandaag heb ik weer een nieuw artikel met haarinspiratie voor jullie, namelijk over de pixie cut. Ik heb het idee dat heel veel meiden bang zijn om hun haar kort te knippen, en ik ken wel geteld één meisje met echt kort haar. Dat hoeft helemaal niet, doe gewoon lekker wat je zelf wil! Dat is een beetje de boodschap die hier achter zit. Maar goed, lijkt het je interessant, lees dan lekker verder!